טיפול בתיקי חקירה דורש עורך דין פלילי עם ניסיון בהובלת נחקרים לחקירה פלילית!
>עורך דין פלילי – עם ידיעה על כל המהלכים של מצ"ח כמו גם בית הדין הצבאי
בזכות ידיעותיו הוביל לשינוי בתיקים פליליים בצבאיים רבים.
מעצר צבאי – עבירות של חיילים בלבד
הליכי מעצר בצבא
בעיקרון אותם כללים המנחים "מעצר לצורכי חקירה" בבית המשפט האזרחי הפלילי, חלים גם בבית הדין הפלילי הצבאי. כמובן בדגש על נושאי משמעת והשירות בצבא.
בפועל, כתוצאה מההבחנות, המערכת הצבאית מחמירה הרבה יותר בטיפול עבירות פליליות המלמדות על פגיעה במשמעת, במיוחד בעבירות בהן קיים תעדוף מערכתי של הצבא – כמו עבירות הקשורות בסמים וכו, בהם הצבא רואה "אויב" ונילחם בהם באופן מערכתי.
הדגשים במשפט בצבא
הבעיה עבור העצור והעורך דין הצבאי בהליכי המעצר בצבא נובעת מהעובדה שבתי הדין נוטים לאפשר ימי מעצר בצורה רחבה הרבה יותר מאשר באזרחות!
השופטים במערכת הצבאית
קיצור תקופות המאסר "חנינות חגים":
- ראש השנה.
- יום הכיפורים.
- יום העצמאות.
ראוי לציין – הכללים לאותו השחרור נקבעים בסמוך מאוד לחג ולכן ראוי להיות מודעים לכך ולנסות להתאים את מועד סיום התיק בהתאם.
חשיבות הקיצור בעונש לאור חנינות "חגים"
חופשה ממעצר צבאי
אפשר גם לציין שעצורים בצבא משתמשים בטלפון (ציבורי) במשך כל שעות היממה (בניגוד לעצורים בפלילי).
נקודה זאת נוגעת לחופשה ממעצר: קיימות שתי דרכים לקבלת החופשה
בייחס לחופשה בהמלצה של בית הדין עצמו
ראוי שבית המשפט יקבע את החופשה – לא פעם בית הדין הצבאי רק "ממליץ" על חופשה – ולמרבה ההפתעה לא פעם מפקד הכלא – בלי כל סיבה – אינו רואה את ההמלצה כבעלת תוקף עבורו ואינו מתייחס להמלצה כלל.
כך שבנסיבות אישיות מהותיות, ניתן שחרור ממעצר – על ידי המלצה/החלטה שיפוטית לעצור – מטעם זה או אחר בעת המעצר או בדיונים של המעצר.
ראוי לדעת – כמעט תמיד תטען ב"כ התביעה שאין לבית הדין הצבאי "סמכות" לחופשות שכאלו – אולם – המציאות שונה – לבית הדין יש את הסמכות ויש החלטות רבות מספור שמבססות את הסמכות הזאת.